Ereszcsatorna szerelés

Az őszi, téli időjárás megviseli az ereszcsatornát. A rossz állapotú ereszcsatorna komoly károkat okozhat a házban. Ha pedig rászánja magát a cserére, akkor mindenképp érdemes jó minőségűt választani.

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás – de csak ami a természetet illeti. Egészen más a helyzet, ha az otthonunkról, házainkról van szó. A tél során ereszcsatornáinknak meg kell küzdeniük az őszi levelekkel, a faggyal és a változó mennyiségű csapadékkal. A nem megfelelő helyeken felgyülemlett hó és esővíz a fagy hatására olyan károkat okozhat, amelyekre csak tavasszal derül fény.

A csatorna a saját értékének a többszöröséért felelős, az épület egyik legfőbb állagmegóvója. Az épületvizesedések, a csöpögések, szivárgások, a rozsdásodás komoly problémák okai lehetnek. Ezért fontos évente legalább egyszer, tavasszal mindenképpen ellenőrizzük ereszünk állapotát. Számos intő jele van annak, hogy az ereszcsatorna felújításra szorul. A három leggyakoribb probléma: az eltömődés, a szivárgás és a kiköpő hiánya. Ha azt látjuk, hogy rozsdás, csöpög, szivárog az ereszcsatorna vagy a lefolyócső az illesztések mentén, vagy ha már a nekitámasztott létrától elmozdul, illetve ha vizesedik a házunk fala, lábazata, a javítást ne halogassuk tovább. Az eresz karbantartásával sok egyéb – így a homlokzatot, lábazatot, nyílászárókat érintő – felújítástól kímélhetjük meg magunkat.

Telefon: +36 70 673 20 95

E-mailben is kérdezhet: tetofedoeresz@gmail.com