Mi a cserepeslemez?

Bádogos TetőfedőCserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemez könnyebbnek bizonyul a beton- és agyag tetőcseréphez képest; tartósabb a zsindelynél, és könnyebben kezelhető a hullámlemez-tetőkhöz viszonyítva.

A formatervezés, a színek, valamint a stílus széles skáláját tekintve méltán kijelenthető, hogy a cserepeslemez tetőfedés jelen pillanatban az egyik legmegbízhatóbb, legköltséghatékonyabb tetőfedési szisztéma a piacon.

A tetőprofilok és színek lehetőséget kínálnak arra, hogy minden építészeti stílus esetében helytálljanak a lemezek: a hagyományostól a korszerű építészeti stílusokig, biztosítva az építmény esztétikumát és értékét.

A kutatási, fejlesztési és tervezési folyamatban egyre nagyobb figyelmet szentelnek a prémium minőségre, a tartósságra, valamint a cserepeslemez szilárdságára egyaránt.

A cserepeslemez lényeges tudnivalói

Egy tetőfedés során a kivitelezők egyértelműen előtérbe helyezik a tartósság kérdését. A cserepeslemez tető széles körben ismert és kedvelt hosszan-tartósságáról, valamint jégeső-, szél- , hó-, penész-, UV-sugárzás és tűzálló jellemvonásáról.

Ezen tetőlemeztípusok strapabírását, időtállóságát nagyban befolyásolják a festéktechnikai innovációk is. A horganyzott technológiának köszönhetően a cserepeslemez tető képes megbirkózni a nagyobb kihívást jelentő időjárási körülményeknek is.

A cserepeslemez népszerűségét tovább növeli törés- és repedés-ellenálló kapacitása, valamint egyszerű kezelhetősége és felhelyezhetősége. A tetőtípus popularitását tovább növeli viszonylag kis súlya is, melynek köszönhetően egyrészt: gördülékenyebb rakodást és szállítást biztosít; másrészt pedig a tetőszerkezetet sem terheli olyan mértékben, mint a súlyosabb tetőpéldányok.

Az időtállóság függ a professzionális tetőfelhelyezési munkától is, melynek betudhatóan, ideális esetben, akár hat évtizedig is eltart a cserepeslemez.

Cserepeslemez vélemények

A cserepeslemez tető esetében vélemény gyanánt felmerül néhány félelemből és ködösítésből származó meglátás is. Ilyennek bizonyul példaképpen az a tévhit, hogy az esőcseppek zavaróan kopognak a cserepeslemezek felszínén. Ez lehetséges, ugyanakkor nem a cserepeslemez számlájára írható fel mindez, hanem a nem szakszerű szigetelésére.

Egy további döntésakadályozó tényező, a cserepeslemez tető felforrósodásának téveszméje, mely miatt sokan elállnak a vásárlástól, hiszen azt gondolják, hogy a nyári hőségben szaunává transzformálódik az ilyen tetővel ellátott ház. Ez a probléma könnyen elhárítható megfelelő szigeteléssel. Mindemellett a cserepeslemez tetőfedés rendelkezik egy kondenzációelvezető légréssel is, gátat gördítve mindezzel a felforródás útjába.

Megéri cserepeslemez tetőbe invesztálni?

Amennyiben elérkezettnek érzi az időt, hogy lecserélje otthona megviselt, avítt tetőzetét, és a megfelelő megoldáson töri a fejét, akkor érdemes fontolóra vennie a cserepeslemez tetőfedés beszerzését. Hogy miért éri meg a cserepeslemez?

Röviden a következők miatt:

  • a cserepeslemez tetővel hosszú távra (akár 60 évre is) tervezhet – természetesen, amennyiben biztosítja az optimális szigetelést és a szakszerű tetőfelhelyezést
  • kialakításának és anyagának köszönhetően rendkívül ellenálló (szélviharoknak, havazásnak, penésznek, tűznek és rovaroknak egyaránt)
  • a cserepeslemez egy rendkívül könnyű tetőfajta, mely a szállítást könnyűvé teszi, és a tetőszerkezetet sem terheli túlságosan meg súlyával
  • egy könnyen felhelyezhető tetőtípus, mely hosszú távon energiatakarékos is (elvezeti a naphőt, mely nagy eséllyel minimálisra csökkenti a légkondicionáló-használat igényét).  

Tervezzen hosszú távra, és kímélje a tetőszerkezetet cserepeslemez tetőfedéssel!